Koninklijke Sevos TTC vzw
Nieuws
 
In memoriam Paul Van de Venster

11-07-2024 - 18:45u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

Beste Sevossers, zo net bereikt me dit bericht van overlijden van ons trouw clublid en mijn ploegmaat Paul Van de Venster. Ik herinner me zijn kameraadschap, zijn verbetenheid in het spel en toen dat niet meer ging, tekende hij steeds present als enige supporter van ons ploegske, thuis en ook op verplaatsing. De laatste jaren verzorgde hij de toogdienst bij onze thuismatchen en was hij de dj van dienst met eigen selectie van crooners. Mooie herinneringen! Marcel


Verbondskamp. 2023-2024 Veteranen

23-03-2024 - 21:07u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

5 gedreven Sevossers stonden aan de start: Marc VB, Luc Sm en Jacques haalden de finaleronde niet hoewel Jacques op een mooie maar ondankbare 3de plaats strandde.
Benoit die tegen de logica van de avond in zijn laatste poulematch won tegen Peter De Winter (C4) van Hemix en daardoor voor de 2de keer die week 1ste van zijn poule werd, won na een spannende 3de set zijn ¼ finale tegen Bruno Herremans (E4) van Whiffs.
Stefan werd zelfzekerder hoe langer de avond vorderde: als 2de in zijn poule moest hij de lichtjes ondergeklasseerde poulewinnaar Aleksander Siljkut (E2) van De Lijn even op zijn plaats zetten om naar de ½ finale te gaan.
Daar begon rond 01.00u een Sevos-clash: Benoit tegen Stefan, maar één ding stond vast: wie ook zou winnen, Sevos ging sowieso naar de finale. De 3 punten voorgift waren telkens net te veel voor Benoit waardoor Stefan uiteindelijk voor de titel mocht strijden. Hij mocht of moest het opnemen tegen een sterke Patrick Van Heurck C2 (BNP) die voordien in een spannende 3-setter Guido De Cock (C0) had verslagen.
Het werd een supermooie eindmatch waarin Stefan zo lang mogelijk aanklampte en de 2de set alsnog binnenhaalde. Hierdoor zou de mooie avond slechts in een belle en na 02.00u ’s nachts de verbondskampioen bij de Veteranen opleveren . Stefan vond zijn vorm van weleer terug en haalde zeer verdiend en overduidelijk de buit binnen. Sevos levert weer een verbondskampioen, proficiat!!!

Benoit


Verbondskamp. 2023-2024 - reeks D

23-03-2024 - 21:05u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

Sevos kwam met een mooie delegatie van 4 D-spelers voor het Verbondskampioenschap D.
Daar hebben Luc S. en Dirk E. de poulefase niet overleefd.
Marc VN (2de in zijn poule) haalde verdiend de ¼ finale en moest de duimen leggen voor Stijn Symen van Mortsel (die 2de werd in zijn poule na een verliesmatch tegen Benoit).
Benoit won zijn ¼ finale tegen Inge Hogers van Hove maar verloor in de ½ finale van Nick Raasen (Touch), de latere winnaar van het kampioenschap in zijn duel tegen Stef De Koninck (Den Beemd), lang na middernacht.

Benoit


½Finale Lentebeker Sporta Sevos-Tecemo

17-06-2023 - 23:28u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

SEVOS A sneuvelt op het veld van eer met 1-4 tegen Tecemo en mist de finale op de valreep!
De verslaggever had het idee om op een verloren donderdagavond een rustige TV-avond in te ruilen voor een rondje Tafeltennis. Zodoende zakte hij af naar de roemruchte TT-tempel van Koninklijke Sevos TTC in het Fortje.
In plaats van een rustig avondje met crackers en een glaasje (non-alcoholic) kwam ondergetekende in een rollercoaster terecht die het hartritme geregeld de hoogte injoeg.
De halve finale van de Lentebeker Sporta reeks D stond immers geprogrammeerd, met als inzet een finaleplaats op maandagavond 19 06 2023 op dezelfde locatie.
De protagonisten, SEVOS A Benoit Ophoff (D6) - Maksims Andronovs (E6) tegen TECEMO Jörg Pfautsch (D0) – Bart De Vré (D0) keken mekaar drie uur lang staalhard in de ogen en maakten er een wervelend spektakel van, met zeer hoogstaand en vooral intensief tafeltennis.
De jongens van Sevos waren niet in het minst onder de indruk van de reputatie (uittredende kampioen van verleden jaar), noch van het klassementsverschil of de standing van het team uit Mortsel.
Benoit had me vooraf verzekerd: ‘Tecemo is solide en favoriet, maar we zullen onze huid duur verkopen, zoals steeds!’
Dat SEVOS aan het eind van de avond de spreekwoordelijke duimen moesten leggen tegen de ervaring van het Tecemokamp was, vooral in de beklijvende enkelspelen, eerder te wijten aan de wisselvalligheden van het tafeltennisspel dan aan het klasseverschil met de gedoodverfde favorieten.
De technische fiche (in bijlage) getuigt van een hoge curve met wisselende kansen en 5-setters.
SEVOS kon na de harde strijd de sterke tegenstrevers nog altijd recht in de ogen kijken en in de ogen van de Tecemoboys was alleen maar opluchting te lezen dat ze het uiteindelijk toch gehaald hadden.
Het was zó close!
Na een naspel tussen pot en pint en de traditionele verbroedering tussen beide teams fietsten we in de koele zomeravond gezwind terug naar huis, vol gemengde gevoelens maar vervuld van oprechte trots over de prestatie van Benoit en Maksims.
De finalerondes van ma 19 06 2023 bij SEVOS beloven een spetterend event te gaan worden.
Bij wijze van primeur stelt Koninklijke Sevos TTC vzw haar lokaal ter beschikking aan Sporta voor deze editie van de finalerondes van de Lentebeker.
We zullen de perfecte gastheer zijn. IEDEREEN PRESENT!!!

Voor het verslag
Marc VAN BOXELAER
Voorzitter


Kampioenschap Fort v.Merksem (MVB)

11-01-2023 - 10:35u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

Verslag Tafeltenniskampioenschap Fort van Merksem 10 12 2022 – Valkennest Fort van Merksem
Eduardo GAVILANES-SALCEDO (NG) Tafeltenniskampioen Fort van Merksem 2022!

Koninklijke Sevos TTC vzw en TTC Bart Merksem vzw delen al jaren collegiaal de accommodaties van het complex Valkennest in het Fort van Merksem.
Beide verenigingen zijn traditieclubs, hebben een andere background maar zijn vergelijkbaar qua ledenaantal en sterkte.
Gedreven door dezelfde passie: tafeltennis in de breedte promoten en beoefenen als competitiesport en recreatief.
Op zaterdag 10 december 2022 kruisten de beste elementen van beide clubs het palet voor een ware tafeltennisclash.
Tevens de primeur van een voortaan jaarlijks wederkerend event: het Tafeltenniskampioenschap van het Fort van Merksem, bij beurtrol georganiseerd door een van beide clubs.
Koninklijke Sevos TTC vzw beet dit jaar de spits af en zorgde voor de tornooileiding, de digitale ondersteuning, de catering, etc.
Volgend jaar is het de beurt aan TTC Bart Merksem.
Het werd een ware titanenslag in alle reeksen met poules en een knockoutfase zonder voorgift.
En een finale met voorgift tussen de NG/F, E en D-reekswinnaars om de titel van algemeen kampioen.
De protagonisten showden alle ingrediënten van modern, attractief tafeltennis: nagelbijtende spanning, onverwachte wendingen en … een stuntende eindwinnaar.
Na meer dan 6 uur hevige strijd op 6 tafels prijkten de volgende laureaten op de technische fiche:
Reeks NG/F: Eduardo GAVILANES-SALCEDO (NG) (TTC Bart Merksem)
Reeks E: Ivan HERMANS (E2) (Koninklijke Sevos TTC vzw)
Reeks D: Bart BIEMANS (D0) (TTC Bart Merksem)
Algemeen kampioen: Eduardo GAVILANES-SALCEDO (NG) (TTC Bart Merksem).
Alle aanwezigen waren het erover eens: een geslaagde eerste editie, een oververdiende trofee voor elke reekswinnaar en een verbazende eindwinnaar, die zich nota bene als NG kroonde tot algemeen kampioen en daarmee alle pronostieken overhoop gooide.
Proficiat Bart, Ivan en Eduardo!
Volgend jaar revanche!
De verslaggever.
Marc Van Boxelaer
Voorzitter Koninklijke Sevos TTC vzw


Presidents Cup 7/1/23 (BO)

11-01-2023 - 10:30u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

Voor de Presidents Cup op zaterdag 7/1 heeft 1 Sevos-ploeg in haar eentje de clubkleuren dapper en eervol vertegenwoordigd met de immer aanwezige Marc Dortu en Benoit Ophoff. Slechts 14 ploegen verdeeld over 3 poules stonden aan de meet. In de onze zat de veruit sterkste opstelling (B2-C0) die het overigens volledig heeft laten afweten met 0 overwinningen. Sevos was niet sterk genoeg gestart met een verliesmatch (1-2) tegen Zevenbunder die uiteindelijk poulewinnaar werd. Als 2de vonden we in de ¼ finale een geducht duo van Sokah, René Verkem (D0) en Roby Cusseneers (D2). We kraakten hen door eerst het dubbelspel te winnen en daarna ook de 2 enkelspelen. In de halve finale vielen we op uittredend titeldrager Centrum Deurne. We verloren helaas zeer nipt de 1ste set in het dubbelspel en waren nadien kansloos in de 2de set. Alleen een dubbele winst in de enkelspelen kon ons nog redden. De loting was ons niet al te gunstig gestemd want Benoit stond voor zijn ‘zwart beest’ Karen VT die zich als een ondoordringbare muur opstelde: een voorspelde nederlaag, des te zuurder toen bleek dat Marc in topvorm verkeerde en stilletjes aan de match naar zich toetrok en uiteindelijk zelfs de onverwachte overwinning. Proficiat, maat! We strandden dus verdienstelijk in de ½ finale.
Tegen de 2de ploeg van Sokah (Philip Kozack C6 en Jean Adriaenssens D4) zou de 2-voudige titelverdediger Centrum Deurne alles op het spel zetten om de buit binnen te halen want daarmee zouden ze de wisselbeker na een 3de winst definitief mogen behouden. Toen het koppel Paul en Karen het felbevochten dubbelspel ook wonnen, dacht wellicht iedereen en zij in de eerste plaats dat de buit zo goed als binnen was. De 2 C-spelers Paul en Philip lieten een knap staaltje tafeltennis zien maar voor Paul (C4) was deze 14de match er een te veel, hij moest het onderspit delven en de pijp aan Karen geven. In de laatste lange en vrij saaie match van de Presidents Cup bleven de kansen heen en weer slingeren. In de laatste set, had Jean 4 kansen om het af te maken maar telkens vocht Karen moedig terug. Ook zij kon 2 tornooiballen niet benutten. Uiteindelijk maakte Sokah het allerlaatste punt met 26/24 en won daarmee de Formule I-beker die Sevos reeds won in 2019. De Trofee blijft dus binnen ons bereik. Hopelijk tekent Sevos volgend jaar terug massaal present op dit origineel en leuk KAVVV-tornooi. (Benoit Ophoff)


Tafeltenniskampioenschap Fort v/Merksem

11-12-2022 - 18:17u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

Volgend artikel verscheen in Het Laatste Nieuws.
Twee clubs verenigen zich voor eerste tafeltenniskampioenschap in het Fort van Merksem.
Het volledige artikel kan je hier lezen
  Clubinformatie
Wil je graag lid worden van onze tafeltennisclub als recreatief- of competitiespeler ?
Aarzel dan niet om volgend formulier in te vullen:

Aanvraagformulier

Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om bij ons te komen spelen.
Twijfel dan niet om één van onze verantwoordelijken te contacteren

Info Sevos

  Links

ZOMERCRITERIUM
Wedstrijdreglement
Inschrijvingsformulier

TOEGANG FRENOY
KAVVV competitie
SPORTA competitie

SPORTKOEPELS
Sporting A
Sport Vlaanderen
Blijf Sporten