Koninklijke Sevos TTC vzw  
Nieuws
 
Finale Veteranencompetitie 2018-2019

27-04-2019 - 13:28u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

De Veteranencompetitie in de KAVVV begint stilaan een vaste waarde te worden in het tafeltennis. Deze minicompetitie, met als eerste organisator Stabelino in het seizoen 2013-2014 en overgenomen door Sevos sinds 2016-2017, wordt gespeeld met ploegen van twee personen die vier enkelwedstrijden tegen elkaar spelen en één dubbelspel, telkens met voorgift.

In oktober 2018 startten achttien ploegen in drie poules in de editie van dit jaar. Voor de winnaars van de laatste twee competities, Benoit Ophoff en Luc De Wilde, scheidden hun wegen: ze hadden deze keer met andere ploegmaten ingeschreven zodat het een spannende competitie beloofde te worden. Als illustratie de uitslagen van de kwartfinales, waar de vier wedstrijden allemaal met 3-2 gewonnen werden.

Tijdens de traditionele finale-avond op 26/04/2019 in het lokaal van Sevos werden eerst de halve finales gespeeld onder luide aanmoedigingen van meer dan twintig supporters.

In de eerste halve finale startten Centrum Deurne 1 met Bart Van Tongerloo (D4) en Patrick Lizon (D4) sterk door Sevos 3 (Benoit Ophoff (D2) en Luc Smeets (D6)) enigszins verrassend meteen op een 2-0 achterstand te zetten. In het dubbelspel was Sevos 3 duidelijk sterker, en ook de laatste twee wedstrijden werden door Benoit en Luc in een zenuwslopende belle gewonnen zodat Sevos 3 zich alsnog kon plaatsen voor de finale. Net zoals vorig jaar sneuvelde Centrum Deurne weer op verdienstelijke wijze in de halve finale.

In de andere wedstrijd was Sevos 1 (Luc De Wilde (C4) en Marc Dortu (D6)) te sterk voor KVE 1 (Frank Remes (D4) en Theo Maes (E0)). Marc verkeerde in een begenadigde dag en won zijn beide wedstrijden. Het werd 4-1, op naar een finale Sevos-Sevos, net als vorig jaar.

In de finale volgde de ene verrassing op de andere. Luc De Wilde was kansloos tegen Luc Smeets, terwijl in de andere wedstrijd Marc Dortu op zijn elan doorging en Benoit klopte met 2-0. Het dubbelspel werd door Sevos 1 gewonnen, nog één wedstrijd winnen en de buit zou binnen zijn. Sevos 3 was echter taai, Luc Smeets won van Marc Dortu zodat alles neerkwam op de allerlaatste wedstrijd waar de spelers van de winnende ploeg van de vorige editie het tegen elkaar opnamen. Benoit Ophoff haalde het uiteindelijk na een spannende wedstrijd in de belle met 21-19, Sevos 3 dus kampioen!

Elke ploeg mocht op voorhand met drie spelers inschrijven, Veerle Debroyer (Sevos 1) en Luc Van Oost (Sevos 3) namen niet deel aan de finale-avond maar hebben mee de basis gelegd voor het succes van hun team. Ze waren uiteraard wel aanwezig om hun ploegmaten aan te moedigen en mee te genieten van de hapjes en drankjes na de finale.

Het werd nog gezellig nakaarten tot in de vroege uurtjes, een mooie afsluiter van het seizoen voor de Koninklijke Sevos TTC.  Clubinformatie
Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om bij ons te komen spelen.
Twijfel dan niet om één van onze verantwoordelijken te contacteren

Info Sevos

  Links

VTTL competitie
KAVVV competitie

SEVOS Familie-BBQ

SEVOS Clubfeest