Koninklijke Sevos TTC  
Nieuws
 
Verbondskampioenschappen KAVVV reeksen E

22-04-2018 - 13:21u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Beste leden van Sevos,

Alweer sterke prestatie van Sevos TTC op de verbondskampioenschappen KAVVV reeksen E en D.

Gabriel Oanes op titelkoers in reeks D maar forfait wegens vroege reis
Benoit Ophoff kwart finale reeks D
Jacques Smolders mist titel op een haartje in reeks E

Supporters: Jacques Camus, Rita Van Put, Willy Janssens, Luc De Wilde

Dat de strijd om de verbondstitels in de reeksen E en D op donderdagavond 19 april 2018 in de vertrouwde zaal van Sokah TTC ongemeen hard zou zijn, stond buiten kijf.

Aan de lijve ondervonden dat in gradaties Marc Van Boxelaer, Marc Dortu, Benoit Ophoff en Jacques Smolders.

Alleen wie de topconditie op dat moment te pakken heeft maakt een kans om met het goud naar huis te gaan. Dat alleen de titel telt in die confrontaties is een harde, maar pertinente vaststelling.

Marc Van Boxelaer en Marc Dortu niet scherp genoeg en dus eruit in de reeksen E.

Gabriel Oanes zat volgens ons op titelkoers in de reeks D en bevestigt al het goede dat we van hem al gezien hebben: een trainingsbeest en pure klasse. Gabriel moest echter s’anderendaags te vroeg uit de veren wegens een reis om nog tot in de late uren mee te dingen en hield het na de reeksen, zonder wedstrijdverlies, noodgedwongen voor bekeken. Op de volgende afspraak in het zeker prijs!

Even later kon Benoit Ophoff in de reeks D de geboden kansen niet verder verzilveren en ook hij moest passen in kwartfinale.

De ‘man van de week’ Jacques Smolders ging van zijn kant voluit voor zijn onwaarschijnlijke triple in de reeks E en haalde waarempel alweer de eindtabel. De luide aanmoedigingen van het resterende Sevoskamp konden hem echter nu net niet meer over de drempel tillen: 3-1 verlies in de finale tegen een AFP Antwerpen-boy.
De winnaar speelt naar verluidt nog maar 2 jaar tafeltennis maar zijn spelstijl met veel topspin verraadt onmiskenbare klasse. Hij is natuurlijk gekweekt bij een topclub en je ziet dat ze eraan gewerkt hebben. Jacques kreeg nog even de ballen laag en kort genoeg om dit aanvallende spel te counteren, vandaar setwinst, maar hij moest ten slotte plooien voor een technisch sterkere tegenstrever.

In ieder geval, van harte proficiat aan alle Sevos-deelnemers en vooral aan Jacques, die ons oude hart telkens vele slagen de hoogte injoeg bij het volgen van zijn onwaarschijnlijke queeste naar de triple.

Voor het verslag
Marc Van Boxelaer
Voorzitter


Merksems kampioenschap fase 1

19-04-2018 - 08:25u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Beste Sevossers,

Het jaarlijks Merksems kampioenschap, georganiseerd door TTC Groenendaal, ging gisteren di 17 04 2018 van start in Campus Groenendaal.

Er werd gespeeld in 3 poules van 6 (4 door) en 1 poule van 5 (3 door) naar 2 winnende van 21 met voorgift.

Te oordelen naar het resultaat van de voorronde verhuist de kampioenenbeker ook dit jaar naar het Fort van Merksem, maar dan naar de buren van BartMerksem TTC.

Ze domineerden het deelnemersveld in getal, maar ook in klasse, met kleppers als John Hanlon, David Platinck en Erik Van Looy.

Willen we daar iets aan doen, dan zal Sevos in de toekomst ook massaal moeten inzetten, mét deelneming van onze toppers.
Ik pleit ervoor dat we onze afzijdigheid afwerpen en er volgend jaar vol voor gaan.

De enige die daar dit jaar nog iets kan aan doen is Benoit Ophoff, die zich wist te plaatsen voor de eindfase van volgende week dinsdag 24 04 2018 om 19u30.

Marc Van Boxelaer, ingedeeld in een reeks met 4 BartMerksem spelers, haalde de 2de ronde niet.
2 winstmatchen met 2-0 bleken niet genoeg, want de gewiekste jongens van Bart haalden ieder wél de nodige 3 winstmatchen om door te gaan. Teamgeest. Geen vragen bij sommige ‘rare’ uitslagen, en sportief incasseren.

Benoit kan nog voor een stunt zorgen en de titelbeker een lokaal verder doen afleveren. Supporters op post!

Met sportieve groeten.
Van Boxelaer Marc


Verbondskampioenschappen Dubbel

18-04-2018 - 18:22u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Verslagje van een moeilijke overwinning.
We starten in een poele van 4. De éérste match was ik heel slecht begonnen: in no time stond het 0 2 sets... na een terechte opmerking van Mark beloofde ik te herpakken... we wonnen de volgende drie sets telkens nipt. Ook de andere twee wedstrijden liep het niet écht vlot... we wonnen maar erg moeilijk door het verdedigende spel van de tegenstanders.
Dan kwart finale... daar begon onze motor beter te draaien: vlot 3 0 setstanden.
Halve finale: tegen twee "Halve Sevossers" Patrick en Rudi. Alweer draaide onze motor erg goed en setstanden 3 0....
Finale: tegen Slaets & Maets... heel sterk weerwerk van Wim die alle ballen terugbracht in zijn typische stijl... niet door te komen... dus defensief gaan spelen was de boodschap. Om beurten winnen we sets. In de 5e set staan we 9 5 achter... we spelen iets agressiever en halen 4 punten in. Gelijkstand 10 10... dan met twee risicoslagen halen we de buit eindelijk binnen... oef!

Jacques


Verbondskampioenschappen

18-04-2018 - 07:31u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Beste Sevossers,
Start spreading the news!
Sevos gaat alles pakken!

Jacques Smolders de duplo: Verbondskampioen KAVVV Veteranen lager!
3 Sevossers bij de laatste 8, 2 in de halve finale!
Getuigen: supporters Jacques Camus en Rita Van Put

We hadden in de reguliere competities dit jaar nog niet veel eremetaal verzameld. Maar dat was uitstel. Wachten op de cruciale week van de kampioenschappen en dan toeslaan is ook een methode.
Daarvoor moet je echter op het juiste moment kunnen pieken.

Wie je dat alvast niet meer moet leren is Jacques Smolders. Na de dubbel E verleden week met zijn vast maatje Marc Dortu, lukte hij gisteravond een eind na middernacht in de nieuwe tafeltennistempel van Immo Mortsel TTC in de Statielei te Mortsel met verve de dubbel: ook verbondskampioen KAVVV Veteranen lager!

Het was wat wennen aan de nieuwe zaal: vloer, licht, dicht opeen spelen, veel 2 ballen, rechtstaand tellen, etc.
De formule: 3 winnende van 11 met voorgift.

Sevos TTC was stevig vertegenwoordigd en behoorde tot de favorieten.

Luc Smeets en Marc Van Boxelaer strandden in de reeksen, na uitstekend verweer.

Marc Dortu ging eruit in de kwartfinale, maar zeer nipt.

Benoit Ophoff, de gedoodverfde favoriet en de man met de meeste intrinsieke klasse, maakte er een thriller van in de halve finale, maar speelde een mindere vijfde set en zag zijn ambities in rook opgaan. Daardoor dus ook geen gedroomde Sevosfinale.

Jacques Smolders had intussen al zijn tegenstrevers met veel appetijt opgepeuzeld, hoewel er zware brokken tussen zaten. In de finale acteerde hij zelfverzekerd en resoluut. We hebben Jacques nooit zo scherp geweten. Op bepaalde momenten walste hij over zijn medefinalist heen en het vel van de beer lag klaar, maar bij 8-1 in de 5de set, kwam die nog terug tot 8-7. Jacques had echter genoeg sereniteit bewaard om het ook koel af te maken: 3-2, de beer binnen en de titel vieren!

Sevos had de Quickstep-taktiek toegepast: de wolvenroedel (wolfpack). De tegenstrevers als collectief afmatten en de sterkste maakt het af!

Met nog in het verschiet het Merksems kampioenschap, de enkelkampioenschappen KAVVV, de eindfase van de veteranencompetitie KAVVV, het Vlaams kampioenschap VTTL +70, de bekers KAVVV en het Kiekentornooi, is de tegenstand verwittigd: Sevos gaat alles pakken!


Marc Van Boxelaer
Voorzitter


Best-of-five 8 september 2017

09-09-2017 - 14:32u bron: Luc De Wilde (lucdewilde1962@skynet.be)

Als besluit van de laddercompetitie 2017 traden 5 spelers aan in een Best-Of-5: Benoit Ophoff (D4), Marc Van Boxelaer (E2), Jacques Smolders (E2), Herman Rombaut (E2) en Ludo Michiels (E4).

Zou Benoit voor de derde keer kunnen winnen en de wisselbeker definitief veroveren of zou er toch nog iemand stokken in de wielen kunnen steken?

Het begon goed voor Benoit met een vlotte overwinning tegen Ludo. Marc daarentegen was nog niet op dreef en geraakte niet voorbij Herman. Zo dachten we althans, want later zou blijken dat Herman deze avond bijzonder sterk speelde. Dat werd duidelijk in de volgende wedstrijd waar Herman tegen Benoit pas in de belle met 15-13 de duimen moest leggen. Benoit leek dus inderdaad op weg naar zijn derde ladderzege.

Toch werd het nadien nog extra spannend: Jacques won zijn eerste twee wedstrijden, eerst tegen Ludo en dan tegen Benoit. Een nieuwe kandidaat-winnaar kondigde zich aan.

Op twee wedstrijden van het einde was plots alles te herdoen. Benoit, Marc, Jacques en Herman hadden elk twee wedstrijden gewonnen en één verloren, en ze moesten nog tegen elkaar. Ludo had ondanks stevig weerwerk niets gewonnen.

In de voorlaatste match kon Benoit met 3-1 winnen tegen Marc, waardoor hij zijn kansen gaaf hield, al had hij het eindresultaat niet zelf in de hand. Alles hing af van de laatste wedstijd tussen Jacques en Herman, beiden E2. Als Jacques won, eindigde hij als eerste, en als Herman won dan was Benoit de kampioen (dit vanwege de onderlinge wedstijden die beslissend zijn bij evenveel overwinningen). Jacques moest echter in deze wedstijd in Herman zijn meerdere erkennen, tot groot jolijt van Benoit die hierdoor de ladder-wisselbeker in ontvangst mag nemen.

Voor gedetailleerde uitslagen: zie Activiteiten => Clubkampioenschappen => Laddercompetitie


17e kamp van merksem

12-07-2017 - 13:33u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Bij de recreanten en NG spelers wint Dirk Abel. Jos Haegenaars is kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden april-mei 2017. Ze hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en NG spelers, en geklasseerde competitiespelers.

Mede dankzij de massale opkomst van Omnisport Groenendaal en TTC Bart Merksem waren er 42 deelnemers.
Reeksindeling:
•Recreanten en NG: leerlingen en andere spelers die nooit een klassement gehad hebben. (23 deelnemers)
•Geklasseerde competitiespelers: spelers die uitkomen in interclubcompetitie met een klassement. Er werd gespeeld met voorgift volgens klassement. (19 deelnemers)

In de reeks recreanten/NG werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De vier best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.
Bij de competitiespelers werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Het waren poules van vier of vijf spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.
In twee van de vier poules van de geklasseerde competitiespelers eindigden meerdere spelers met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden zodat de setverhoudingen tot een rangschikking moesten leiden.
Onze voorzitter Daan Weigand plaatste zich bij de competitiespelers voor de tweede ronde, maar viel ziek en werd vervangen door Gabriel Oanes die in zijn poule vierde eindigde met twee gewonnen wedstrijden, en dus de beste resultaten kon voorleggen.

In de tweede ronde werden bij de competitiespelers drie poules van vier spelers uitgevochten. Per poule ging de winnaar door naar de finaletabel. In elke poule zat een duidelijke winnaar die alle wedstrijden won, de setresultaten bepaalden de plaats op de tabel. De vierde plaats op de tabel ging naar de beste tweede. Die hadden allemaal twee wedstrijden gewonnen: de sets en uiteindelijk de punten moesten het verschil maken, zodat Joël Holsters het laatste plaatsje op de tabel mocht innemen.

Bij de recreanten en NG-spelers waren er vier poules van vier spelers in de tweede ronde. Ook hier bleken de winnaars in de poules alle matchen te kunnen winnen, zij gingen naar de finaletabel.
De eindtabellen werden aansluitend op de poules gespeeld:
In de eindtabel bij de recreanten en NG spelers bleek Dirk Abel (Vlug Vooruit Voetbal / Balder TTK) de sterkste, hij nam de trofee mee naar huis. Zilver ging naar Dietwald Molle (Bart Merksem). De kleine finale voor de bronzen medaille werd een fel bevochten strijd tussen twee spelers van Groenendaal C. Michaël De Greve haalde het uiteindelijk van Nico Swolfs.
In de eindtabel bij de competitiespelers ging Joël Holsters (E4, Bart Merksem) nog tweemaal tot het uiterste, maar in de finale, zijn derde belle van de avond, moest hij met 22-20 de duimen leggen voor clubgenoot Jos Hagenaars (D4) die de vier punten voorgift wist te overbruggen. In de kleine finale had Wim Horemans (D4, Groenendaal) geen verhaal tegen Benoit Ophoff (D4, Sevos) die zo de bronzen medaille binnenhaalde.


Klusjesdag

23-04-2017 - 11:18u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Hoi maatjes,

Vandaag klusdag gehad en ons lokaal heeft weeral een opfris beurt gehad..
Lou(ke) hangt terug op haar vertrouwde plaats
Er zijn twee vliegen(muggen)ramen geplaatst in de speelzaal, dus voortaan worden we in de zomer niet meer verslonden als we met de ramen open spelen.
De schimmel is aangepakt in de zaal
Het lek aan de verluchting is opgelost met een nieuwe kap
De zaal (plafond en lampen) zijn gepoetst.
Er zijn zeker 30 balletjes gerecupereerd vanop de lampen
de ijskasten gekuist en ontvrozen
De kapotte lampen en starters vervangen...enz enz...
Met dank aan de toffe ploeg, Frank F,Benoit,Dirk,Marcel,Willy, Guy en Marc Dortu

een tevreden
Frank A
Foto


sevos a vttl kampioen in 4e

15-04-2017 - 09:53u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Sevos A heeft zich in de laatste twee wedstrijden niet meer laten verrassen en werd verdiend kampioen met uiteindelijk 3 punten voorsprong.

Na een maandenlange achtervolging werd de grote concurrent Zwijndrecht twee weken voor het einde van de competitie verslagen, en op de laatste speeldag werd het tegen AFP Antwerpen een galawedstrijd die met duidelijke 15-1 cijfers gewonnen werd.


Sevos a-zwijndrecht (vttl titelmatch 4a)

26-03-2017 - 11:06u bron: Luc De Wilde (lucdewilde1962@skynet.be)

Het kon eens te meer een grote dag worden voor Sevos. Al een half seizoen stonden we tweede in de stand op één puntje van de leiders. Op 24 maart 2017 werd de wedstrijd gespeeld die waarschijnlijk zou beslissen over de titel. Sevos moest winnen, bij een gelijkspel waren we afhankelijk van eventueel puntenverlies van onze tegenstander, met nog twee wedstrijden te spelen mochten we daar niet op rekenen.
Zwijndrecht trad versterkt aan: de vierde man van de heenronde (Herman Stinders) werd vervangen door een eerste man (Paul Janssens). Met een steeds sterke Manolo Pelgrims en de meer dan degelijke Dieter Najbart en Sean Sfeir namen ze geen enkel risico en het beloofde een spannende avond te worden. Sevos speelde met Jacques Camus, Luc De Wilde, Paul Smeets en Bart Vekemans, aangemoedigd door een uitgebreide schare supporters, nog nooit gezien voor een competitiewedstrijd.
Het kon een mooie avond worden, maar al snel bleek dat de tegenpartij zich goed had voorbereid en stevig uit de startblokken schoot. Het initiatief lag bij hen, Bart en Paul S verloren tegen Manolo en Paul J, en in de derde wedstrijd kon Luc geen initiatief nemen tegen Sean, die zeer degelijk speelde en een 3-0 zege afdwong. Jacques won wel al moest hij ook een set prijsgeven.
1-3. Nog geen man overboord. Maar toen Bart en Paul hun volgende wedstrijden verloren begon het er toch somber uit te zien. Met 1-5 op de teller begonnen Jacques en Luc aan hun tweede wedstrijd. Het werden vlotte overwinningen voor Sevos.
De moeilijkheden waren echten nog niet van de baan. Paul en Bart hadden het moeilijk tegen de enthousiaste en nu meer dan ooit gemotiveerde tegenstanders en konden hun derde wedstrijd niet winnen.
3-7 dus. Theoretisch konden we nog winnen maar het Spook van de Eindronde voor de tweede gerangschikten waarde al rond boven het Fort van Merksem. Wetende dat Luc tegen Paul J in het verleden nog nooit had kunnen winnen, begonnen we aan de eerste van 6 wedstrijden van de laatste kans. Het lukte echter, zowel Jacques als Luc wonnen overtuigend met 3-0.
5-7. Nog steeds slechts een waterkans, want Bart en Paul hadden nog niet kunnen overtuigen in hun vorige wedstrijden en Zwijndrecht was er nu op gebrand om die ene resterende overwinning te behalen die hun de titel zou kunnen opleveren. Het werd een thriller op twee tafels, luid aangemoedigd door onze trouwe supporters in de cafetaria en in de zaal werd er begonnen. Paul en Bart verloren hun eerste set maar Paul zette dit al snel recht in de tweede. Bart verloor ook zijn tweede set met 13-15 en Zwijndrecht dacht dat de buit binnen was. Dit was echter buiten de waard gerekend, of beter gezegd buiten onze supporters die onze jongens nog heviger aanmoedigden waardoor Paul’s tegenstander de pedalen verloor en de duimen moest leggen. 3-1 voor onze Paul, en dus 6-7. Op de tafel er naast was ook Sean meer opzij aan het kijken onder de indruk van het supportersgeweld en verloor de focus op zijn eigen match. Bart speelde daar slim op in en won de volgende drie sets, tot groot jolijt van het publiek. 7-7! Het momentum was gekeerd, het was nu Sevos die de tegenstander bij de keel greep en de supporters voelden dat er een klein mirakel in de lucht hing. Jacques won zijn laatste wedstrijd in drie sets met 11-9, dus alles hing af van de laatste wedstrijd tussen Luc en Manolo. Beide spelers hadden elkaar al 3x ontmoet dit seizoen. Tweemaal reeds, waaronder in de heenronde, had Manolo aan het langste eind getrokken, maar Luc had het thuisvoordeel. Luc won de eerste set maar verloor de twee volgende. Set 4 was weer voor Sevos zodat de belle zou beslissen. Het zag er niet goed uit, Luc stond op een gegeve moment 5-7 achter maar kwam weer bij tot 9-9. Met twee magistrale punten bewees Luc hoe hij gegroeid was tijdens de avond en besliste hij de wedstrijd: 9-7 voor Sevos. De spelers van Zwijndrecht bleven verdwaasd achter, voor Sevos een gloriemoment dat mag bijgeschreven worden in de geschiedenis van de club.


Sevos wint kavvv presidents cup

15-01-2017 - 15:27u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Beste Sevossers,

Sevos wint de KAVVV President’s Cup !!!

Luc De Wilde en Benoit Ophoff zetten de kers op de jubileumtaart !!!


De prestigieuse President’s Cup, in het leven geroepen door voor malig voorzitter KAVVV Afdeling Tafeltennis Bob Daenen, trekt telkenjare op de tweede zaterdag van het kersverse jaar een hele schare ambitieuze tornooitijgers naar de tafeltennistempel van Sokah aan de Einsteinlaan.

Dit jaar was het niet anders, hoewel toch een tikje verschillend.

Ten eerste waren er in deze editie geen uitgesproken favorieten en dus, stelde tornooileider Robby Cusseneers bij de aanvang, was het geen bij voorbaat uitgemaakte zaak welk team aan het eind van de dag met de gegeerde trofee aan de haal zou gaan.

De formule is aantrekkelijk, en heel competitief. Doorheen het tornooi heeft men heel wat balletjes geslaan en alle deelnemers leveren een atletische prestatie om u tegen te zeggen. Alleen topfitte elementen hebben in dit gezelschap iets te zoeken.

Er werd gespeeld met teams van twee spelers in poules van vier, naar drie winnende sets van 21 of in poules van vijf naar twee winnende sets van 21, met voorgift, twee enkels en een dubbel.
De twee eerste teams gaan door, vervolgens rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde.

Sevos TTC had een sterke delegatie afgevaardigd, maar niemand kon vermoeden dat deze dag zou uitgroeien tot een mijlpaal in de rijke geschiedenis van de club.

De formaties Frank Adriaensens en Marc Van Boxelaer, Paul Smeets en Steven Van Deyck weerden zich als duivels in het bekende wijwatervat, maar kwamen niet door de eerste ronde.

Veel beter verging het Luc Van Oost en Marc Van Nieuwenhove, die in de kwartfinale met het kleinste verschil en pas na een gemiste opslag van Marc in de dubbel de duimen moesten leggen van het team Herman Stinders van Slaets & Maets.

Het koningsteam Luc De Wilde en Benoit Ophoff haalde met de vingers in de neus de halve finale, waar ze met overwicht de maat namen van het enig overgebleven team van Sokah.

Aan de andere kant van de tabel werd duidelijk dat Dam de beste kaarten in huis had, met het ijzersterke duo Paul Celis en Erwin Raeves.

Een onuitgegeven Noordantwerpse finale dus: Dam-Sevos.

Spanning ten top. In de dubbel haalden de Fortjongens de buit binnen. Benoit Ophoff nam al vlug de twijfel over winst en verlies weg door vrij vlot, met de nodige flair en af en toe een showelement, te winnen van Erwin Raeves. Luc De Wilde moest daarentegen al zijn klasse en routine bovenhalen om de fysieke krachtpatser Paul Celis af te houden, maar het lukte toch, met 2-1. Dam-Sevos: 0-3!

Rond de klok van zevenen s’avonds kon de fotoshoot met de mammoetbeker genomen worden, die voor een jaar verhuist naar het Fort van Merksem, waar hij zeker tussen alle dit jaar verzamelde memorabilia een ereplaats zal krijgen.

Zaterdag 14 januari 2017 zal met een gouden randje geboekstaafd blijven in de annalen van de club, en dit in de uitloop van het jubileumjaar 2016!

Luc en Benoit, proficiat van de ganse Sevos voor deze glansrijke overwinning!

Voor het verslag van de laatavondredactie.

Marc Van Boxelaer
Een apetrotse voorzitter


Verslag kiekentornooi van 05 06 2016

18-06-2016 - 09:22u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Sevos presteert uitstekend
Patrick Reyntiens en Patrick Smeets halen tweede ronde
Marc Van Boxelaer op het podium
Het open Kiekentornooi van Sint-Antonius is een klassieker die de tornooispelers niet graag missen. Voor de enen is het een late uitloper van het oude seizoen, voor de anderen een vroege opwarmer voor het nieuwe, naar gelang van de intenties van de betrokken speelster of speler.
Ook deze editie kende een groot succes met 41 inschrijvingen, verdeeld over 5 poules van 7 en 1 poule van 6. Er werd gespeeld naar 2 winnende sets van 21 met voorgift.
Het was broeierig warm en dat maakte de inspanningen dubbel zo zwaar.
De meeste habitués van de tornooien waren aanwezig, met ambitie, want het is een prestigieus tornooi. Zelfs een oudgediende als Bob Van de Weygaert (long time no see) kwam nog eens meedoen.
Sevos haalde een fraai resultaat en deed haar reputatie van tornooiclub gestand.
Patrick Reyntiens en Patrick Smeets haalden moeiteloos de tweede ronde. Marc Van Boxelaer won zelfs zijn zes matchen, waaronder van een D0, een D6 en toekomstig finaliste Marilou Lambrecht.
Patrick Reyntiens ging nadien onderuit, met veel pech, in 3 sets tegen de latere vierde Evrard De Vos en Patrick Smeets verloor ‘elegant’ tegen een bevallige speelster van de thuisclub. Gepeild of de oorzaak van zijn nederlaag misschien lag in het feit ‘dat hij te diep in haar ogen had gekeken’, antwoordde Patrick gevat: ‘Neen, neen, eerder te diep in het net’.
Marc Van Boxelaer, in een begenadigde dag, stoomde ondertussen lustig door tot de halve finale, waar hij er logisch uitgebonjourd werd door de latere winnaar Jörg Pautsch.
In de kleine finale kon hij de maat nemen met 2-1 van Evrard Devos.
Na 9 matchen en 4 doorweekte shirts, een Sevosser op het podium van het Kiekentornooi.
Intense vreugde! Wat is sport toch een raar ding! De rationele helft van de hersenen vraagt zich af hoe gek je moet zijn om je op een stralende lentedag tomeloos af te beulen op een TT-tornooi en de irrationele helft sublimeert alle geleden lichamelijke pijn en wentelt zich in de zalige euforie van een geslaagde performance.
Technische uitslag:
1. Pautsch Jörg (C6 – Tecemo)
2. Lambrechts Marilou (E2 – Boechoutse)
3. Van Boxelaer Marc (E4 – Sevos)
4. De Vos Evrard (E2 – Stekene)

Voor het verslag
Marc Van Boxelaer
Voorzitter Sevos TTC


Geboorte olivia

15-04-2016 - 17:19u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)


Proficiat Thijs met de geboorte van OliviaKaartavond 2016

20-03-2016 - 13:11u bron: Luc De Wilde (lucdewilde1962@skynet.be)

Op zaterdag 19 maart 2016 waren de meeste vaste spelers weer op het appel, de afwezigheid van Herman liet wel een leegte achter maar iedereen was vastberaden om deze Sevos-traditie in ere te houden.
Er waren 10 spelers, een eerste tafel met Frank Franssens, Ludo Michiels, Wilfried De Bleser, Guy Van Loo en Luc De Wilde, en de tweede tafel met Jeannine Van Wauwe, Jef Antonissen, Emmy Van Wauwe, Leon Savelkoul en Diane Van Den Bosch. Vijf boompjes te spelen per tafel met telkens één speler die mocht toekijken.
Al na enkele ronden bleek dat er niemand een foutloos parcours zou afleggen. Enkel Ludo won zijn eerste twee boompjes maar ging later in de fout met slechts 6 punten. In de derde wedstrijd verloren Luc en Guy alle kansen op een overwinning door met 0-10 te verliezen tegen Frank en Wilfried.
Aan Tafel 2 was het spannend tot op het eind, in de laatste wedstrijd noteerden we mede dank zij een onaangekondigde ‘boom’ (13 slagen, wat 5 punten oplevert), ook een 10-1 score, gewonnen door Jef en Emmy tegen Leon en Diane, waardoor ook deze laatste twee kansloos overbleven.
Het werd dus punten tellen, de topspelers eindigden zeer dicht bij elkaar: er waren zelfs 2 winnaars: Jeannine en Emmy met 38 punten (op 40), op één punt gevolgd door Wilfried (3e), en nog één punt verder eindigden Ludo en Jef (4e). Ook Frank had nog een verdienstelijke 35 punten op de zesde plaats.
Jeannine en Emmy, proficiat, het was weer een fijne avond en iedereen kijkt er naar uit om ook volgend jaar terug te spelen.


2 ploegen kampioen

13-03-2016 - 14:21u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Sevos C: Hans, Sam, Thijs
Sevos E: Paul, Veerle, Steven

Hier het jaarverslag van de C-ploeg en de E-ploeg


Verslag C-ploeg(pdf)

Verslag E-ploeg(pdf)


Kwartfinales veteranencompetitie

22-02-2016 - 20:53u bron: Luc De Wilde (lucdewilde1962@skynet.be)

Voor het eerst in de Veteranencompetitie was Sevos met twee ploegen vertegenwoordigd in de kwartfinales.

De eerste wedstrijd op 16/2/2016 ging tussen Sevos 1 (Luc De Wilde-Benoit Ophoff) en Stabelino, en het werd een echte thriller, Stabelino dook onaangekondigd op met Rudy Meirschaert ipv Carine Gorrebeek, toch wel een versterking. Ook Jef Visterin kwam sterk uit de hoek en was gebrand om ons een hak te zetten.

In de eerste match speelde Rudy ‘kort op de bal’ en moest Benoit zijn meerdere erkennen. 0-1. Vervolgens had Luc heel wat moeite met Jef, eerste set verloren, tweede nipt gewonnen om uiteindelijk toch te kunnen winnen. 1-1.

De dubbel was net andersom: Sevos won de eerste set en verloor de twee volgende, 1-2 achter dus.

Benoit toverde toen een superprestatie uit zijn hoge hoed door de Camus-killer Jef in twee sets simpel opzij te zetten. Alle goede (?) raadgevingen in de wind slaand (speel niet op zijn noppen!) speelde hij consequent op zijn noppen. Resultaat: Jef heeft 20 punten gehaald. In de twee sets samen weliswaar. 2-2 dus.

Het beloofde een spannende laatste wedstrijd te worden. Of toch niet? Luc raakte de eerste set geen bal en haalde slechts 12 punten tegen Rudy, tijd dus om iets anders te proberen wat uiteindelijk lukte. Na 15-15 in de belle kon het nog alle kanten uit maar door iets meer geconcentreerd te blijven werd het 21-17, een eerste Sevos-ploeg dus naar de halve finale.

Het was een dubbeltje op zijn kant, we zijn door de mazen van het net geglipt, en daarna door het oog van de naald gekropen, we hebben dikwijls moeten achtervolgen en zijn er dan toch overgekropen, alle ingrediënten waren aanwezig om het spannend te maken. We waren niet overtuigend beter (behalve de voorlaatste match) maar hebben wel gewonnen.

Wij zitten bij de laatste vier, voor de derde keer op rij – dat was ons objectief...

Na het succes van de avond ervoor was het woensdag 17/2/2016 de beurt aan Sevos-2 om een plaatsje in de halve finale van de veteranencompetitie te bemachtigen. Hierin moesten Patrick en Luc Smeets het opnemen tegen het duo van Centrum Deurne Patrick Lizon en Bart Van Tongerloo.

In de eerste wedstrijd kon Luc het niet waarmaken tegen een standvastige Patrick Lizon. Met 2 keer 17/21 kon Sevos aan de achtervolging beginnen.

De wedstrijd tussen Patrick en Bart werd in de eerste set gekenmerkt door een versmachtend overwicht van Patrick (21/7). Dit door het plaatsen van verschillende korte ballen, eigen aan zijn speelstijl, welke op den duur onthaald werden met wilde slagen (met de bal) naar Patrick’s hoofd. Bart’s moreel zonk diep onder het zenith. In het begin van de tweede set (toen het dezelfde weg op ging) had Bart plots door dat hij de eerste verloren had door een verrokken buikspier en niet door het excellente spel van Patrick, en gaf meteen op met een van pijn vertrokken grimas nadat er slechts enkele punten gespeeld waren. 21/0 en 1-1 in de tussenstand. Volgens onpartijdige waarnemers gaat het hier om een gekend familiefenomeen, namelijk: “ge kunt niet verliezen van een betere tegenstander zonder iets te mankeren”.

In de dubbel gingen onze jongens door op hun elan: 21/7 en 21/17, dus 2-1 in het voordeel.

Helaas voor Luc onderging Bart een miraculeuze herstelling in de volgende wedstrijd, waardoor het 2-2 werd.

Net zoals de avond ervoor moest de laatste wedstrijd uitsluitsel brengen over de winst. “Onze” Patrick won met tactisch goed spel de eerste set met 21/14, in de tweede begon “de andere”, overigens even sympathieke, Patrick daar iets beter mee om te gaan wat voor de nodige spanning zorgde, maar het werd toch nog 21/17 voor Sevos. 3-2 dus, en gejuich alom in het Sevos-kamp.

Twee ploegen in de halve finales dus, waar ons geduchte tegenstanders wachten. Maar dit succes kunnen ze ons alleszins al niet meer afpakken.


Bekerfinale e-reeks

07-06-2015 - 19:08u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Verslag Bekerfinale E-Reeks 2015
AFP Antwerpen 1 : Leo Reijnders en Wim Geraerts
Sevos 6: Jacques Smolders en Sam Geboers
Eerste Wedstrijd: Wim tegen Jacques
De eerste twee sets kan Jacques naar zich toetrekken door moeilijk servicewerk en snelle backhands. De 3e set verandert Wim zijn spelstijl waardoor Jacques meer problemen krijgt met aanvallen en Wim haalt de set binnen! Dan volgt een felbevochten 4e set waar na 9 – 9 stand Jacques met een moeilijke service en een fikse forehand de match wint!
Tweede Wedstrijd: Leo tegen Sam
Ook hier haalt Sam de eerste twee sets binnen ondanks fel weerwerk van Leo met zeer snelle forehands. De 3e set vindt Leo dan een service waarop Sam moet zoeken naar een juist antwoord en Leo wint deze set. De 4e set is alweer een triller met zeer snelle balwisselingen maar nu vindt Sam een oplossing voor de service van Leo en haalt de match binnen!
Derde wedstrijd: dubbel
Met een 2 – 0 voorsprong start Sevos met vol vertrouwen de eerste set. Na een puntenstand van 5 – 3 haalt Sam een keiharde forehand van Leo nog terug en het noodlot slaat toe: Sam slaat zijn voet om en valt! Verbijstering bij alle spelers en supporters! Na enkele minuten ijs op zijn gezwollen enkel probeert Sam terug zijn kous en schoen aan te trekken en besluit – mét pijn en al hinkelend – verder te spelen. De 1e set haalt Sevos binnen. De volgende set gaat AFP meer variëren waardoor Sam niet bij de bal geraakt en AFP wint ! Na overleg besluit Sevos dat Sam in het midden vlakbij de tafel gaat spelen zodat bewegen tot een minimum wordt herleid; Jacques zou dan achter Sam door, links en rechts bewegen! Deze spelwissel veroorzaakt bij AFP een bepaalde ontreddering want aanvallen lukt niet meer! De 3e set gaat naat Sevos! Dan volgt een - alweer - moeilijke 4e set met veel sliceballen van Sevos dat uiteindelijk de match én de beker wint!
Na deze partij werd beslist dat Sam niet meer zou spelen en de tegenstanders zagen ook af van een laatste match!
Verslaggever: Jacques Smolders

Ik had al een via de smartphone een life verslag gekregen van Jacques over het jongste wapenfeit van Sevos in dit bijzonder zegenrijke seizoen. De manier waarop Jacques en Sam de beker Reeks E in Ter Smisse Borsbeek binnenhaalden tegen AFP Antwerpen neemt heroïsche proporties aan (zie onderstaand verslag). Fel gehandicapt door een zware voetblessure besluit Sam de pijn te verbijten en verder te spelen bij 2-0. Liever ‘doodgaan’ dan de beker af te geven. Sevos ‘ten voeten uit’. De passage waarin de ‘tactische wissel’ in de dubbel, met Sam in een ‘gefixeerde’ centrale immobiele positie en Jacques als vliegende winger beschreven wordt, vind ik nu al een plaats hebben in de rijke annalen van Sevos. Een kaderstuk en geen voetnoot! Proficiat Sam en Jacques voor dit huzarenstukje!
Met sportieve groeten.
Van Boxelaer Marc


Sevos ttc stunt nogmaals in de tafelte

09-04-2015 - 18:42u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

De Heer moest de passie niet meer preken op paasmaandag noch mirakels volbrengen.
Daar zouden de apostelen van Sevos 2 wel voor zorgen. Eigenhandig, met de hulp van hun wonderpaletten (van sommigen toch) zouden zij de valse TT-profeten en andere farizeeërs uit de tempel in de Einsteinlaan verjagen (wat een combinatie!).
Ze zouden de wereld op z’n kop zetten, en voor altijd de loop der banen in het TT-heelal wijzigen. E zou even niet meer gelijk zijn aan MC2.
Sokah speelde dus met 5 gereputeerde ploegen thuis en, behalve Sevos, ontbraken alle andere grote clubs op het appel (grote clubs, welke grote clubs?). Sokah zette uiteraard haar stevigste formaties in, stuk voor stuk bulkend van pure klasse. De Sevos-voorzitter kreeg van binnen compassie met zijn discipelen en bad in stilte ‘Lord, let my people go’.
In de halve finale stond dus Sevos 2 (Benoit Ophoff D6, Jacques Smolders E2, Patrick Reyntiens E2 en Marc van Boxelaer E2 - reserve) onvermijdelijk tegen een Sokah-ploeg. Het werd Sokah E (Jordy Sterckens B6, Momo El Abdellaoui B6 en Wim Wittesaele C0).
Wie dacht dat Sokah, gelet op de grote klassementsverschillen (en, laat ons eerlijk zijn, de grote klasseverschillen), over Sevos zou heenwalsen moest zijn inzet gaandeweg bij de bookmaker aanpassen. Met leeuwenmoed vochten de Sevossers zich diverse malen naar setwinst en moesten ten slotte wel met 9-0 het hoofd buigen, maar met groot respect van de tegenstander.
In de strijd voor de 3de plaats dwong onze formatie Sokah G (Tom Daelemans C6, Marc Gijs C6 en Guenter Suetens D4) tot het uiterste en kon, na een nipte 5-4 nederlaag, met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.
Een grandiose prestatie van onze boys van Sevos 2, na een wonderlijk parcours in de Beker van Antwerpen. Een wonder? Wonder en t’is geen wonder, zei Simon Stevin.
Sevos 2 schiep op paasmaandag een nieuwe tafeltenniswereld en de supporters (Bestuursleden Willy Janssens en Veerle Debroyer, Luc de Wilde en voorzitter Marc Van Boxelaer) zagen dat het goed was.
Dat Sokah F (Zhang Dong Ying A11, Kilomo Vitta A12 en Laurens Devos B2) uiteindelijk logischerwijze met de Beker van Antwerpen aan de haal ging, was nog ‘petite histoire’. Geschiedenis had Sevos intussen al lang geschreven.
Voor het verslag

Marc Van Boxelaer
Voorzitter


Sevos halve finale beker v antwerpen

03-04-2015 - 08:58u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Wees gegroet, vrienden Sevossers,
vol van compassie.
De Heer is met Sokah.
Gezegend is Sevos boven alle andere clubs van Antwerpen,
en gezegend is de ploeg van Benoit, Jacques, Patrick en Marc.
Heilige palet, Geluk Gods,
bid voor ons, arme spelers,
nu en tot het uur van onze match op Paasmaandag.
Amen.
Als enige niet-Sokahploeg mag Sevos 2 daags na Pase (6/4) aantreden in het heiligdom van de Hobokense club voor een ereplaatsje bij de laatste 4 ploegen in de Beker van Antwerpen nadat ze reeds 2 andere Sokahploegen boven alle verwachting hadden uitgeschakeld (cfr. vorig artikel). Hun wraak zal waarschijnlijk zoet zijn …
Onze Sevosploeg dacht toen misschien dat ze een moeilijke loting had gekregen … nu blijkt dat het klein bier was in de eerste ronde (voornamelijk E-spelers) en ‘slechts’ D2-spelers in de kwartfinales. Wat nu volgt, is om enigszins schrik van te krijgen : de gemiddelde sterkte van de overblijvende ploegen is respectievelijk D0, C4, B6 en laten we het maar als een hele eer en uitdaging ervaren er staat nog een heuse A-ploeg op de tabellen met o.a. Kilomo Vitta (A12) en Zhang Dong Ying (A11). Enfin, misschien doen de mannen uit de hogere regionen hun training uit als het niet te koud is in de zaal als opwarmer voor de finale …
Uurregeling:
- 18.30 uur: laatste kwartfinale Sokah F-Sokah C
- 20 uur: loting halve finales
- 20.30 uur: halve finales
- aansluitend: finale
Supporters zijn welkom om onze spelers mentaal op te peppen tijdens de matchen

Sportieve groeten

Benoit


sevos stunt op veteranen lagere

31-03-2015 - 12:36u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Sevos stunt op de verbondskampioenschappen KAVVV Veteranen Lager. 4 Sevossers in kwartfinale, 3 Sevossers in halve finale, Patrick Smeets verbondskampioen.
Het stond in de sterren geschreven, maandag 30 maart 2015 zou een hoogdag worden voor Sevos.
De club leverde een stevig rood-zwart visitekaartje af en domineerde glansrijk de KAVVV VK Veteranen Lager.
Maar liefst 4 Sevossers haalden de kwartfinale: Patrick Smeets, Luc Smeets, Benoit Ophoff en Jacques Smolders. Patrick Reyntiens (Fabricom) had als halve Sevosser voordien na een 3-setthriller Marc Van Boxelaer uitgeschakeld in de poulereeks.
Voor de halve finale konden zich maar liefst 3 Sevossers kwalificeren: Patrick Smeets, Benoit Ophoff en Jacques Smolders. In de eerste halve finale moest Patrick Smeets alles uit de kast halen om een immer felle Marilou Lambrechts (Slaets&Maats) in 3 sets af te houden.
In de tweede halve finale moest Benoit Ophoff in de broederstrijd tegen een ontketende Jacques Smolders 3 matchpunten redden om zich van zijn finaleticket te verzekeren.
Twee Sevossers vonden elkaar dus na een slopende avond terug in de finale. Patrick Smeets nam uiteindelijk in 2 spannende sets de maat van Benoit Ophoff, die te weinig flitsen van zijn klasse in de weegschaal kon leggen tegen een secuur en efficiënt spelende Patrick Smeets, die oververdiend de verbondstitel meebrengt naar het Fort van Merksem. Patrick Smeets is ‘back in town’, het zal geweten zijn. Proficiat van de hele Sevos, Patrick, voor zoveel volharding na een zware revalidatie en voor je mooie titel.

Voor het verslag
Marc Van Boxelaer
Voorzitter


Criterium d finale sevos-sevos

17-03-2015 - 17:19u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Het was een topdag vandaag voor het laatste Criterium in Sokah waarop Sevos hoge ogen heeft gegooid : de 2 vertegenwoordigers van de club, Paul S. en Benoit wonnen beiden bijna al hun poulewedstrijden met 2-0 en wonnen daarmee uiteraard hun poule. Onze 2 D-zessers mochten doorstoten naar de halve finales, tegen 2 D-vieren.
De 2 superspannende wedstrijden werden beslist met zeer hoge eindcijfers in de 3de set, alle twee in het voordeel van Sevos. Een echte Sevos-finale is in jaren niet meer het geval geweest, toch zeker niet in de D-reeks. De finale werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen door Benoit, heel gelukkig nadat hij tijdens de vorige editie gestrand was in de finale.


Sportieve groeten

Benoit


3 ploegen kampioen

13-03-2015 - 12:19u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Sevos E: Paul, Veerle, Steven
Sevos H: Frank, Dirk, Albert
Sevos L: Ludo, Charles, Frank

proficiat aan allen !!!!


¼ finale beker van antwerpen

28-02-2015 - 11:29u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Nadat Sevos B ternauwernood een van de talrijke Sokah ploegen had verslagen half december, mocht (of moest) de B-ploeg het weer opnemen tegen Sokah, ditmaal met spelers van een zwaarder kaliber en die bovendien eerder waren vrijgesteld, een ploeg samengesteld uit D2-spelers … terwijl Sevos opkwam met een veel zwakkere D6-E2-E2 opstelling.
Wat een ‘aangename’ verrassing toen we vernamen dat Sokah slechts met 2 mensen zou opdagen, alhoewel, zelfs met 2 dachten onze tegenstrevers die jongens van Sevos wel te kunnen verslaan, zelfs met een achterstand van 0-3. We zouden onze huid echter duur verkopen.
Jacques S. en Patrick R. lieten de match die ze nochtans in handen hadden, toch schieten. De spanning steeg. Benoit won tegen Tony De Bie.
Op het einde van zijn laatste match, schoot Patrick blijkbaar wakker want ondanks zijn achterstand van 0-2, nam hij het initiatief en dwong hij zijn tegenstander genadeloos op de knieën : uitslag 3-2 voor Sevos en de buit was binnen. Benoit verstevigde onnodig de buit door ook in zijn 2de match Guido Everaerts naar huis te spelen met duidelijke 3-0 cijfers. Einduitslag 6-3.
Sevos zal het ergens in april naar alle waarschijnlijkheid moeten opnemen tegen A- en B-spelers wat een uitdaging op zich betekent.

Sportieve groeten

Benoit


geboorte rowan

31-01-2015 - 14:11u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)


Proficiat Hans met de geboorte van Rowan

Geboortekaartje(pdf)vloer

09-12-2014 - 16:39u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

De vloer in de speelzaal heeft een mooie opknapbeurt gekregen, bedankt Herman F, Willy, Marc VB, Frank F en Jacques S!!!


info plastic bal

16-10-2014 - 23:29u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

vragen en antwoorden ivm de nieuwe plastic ballen:
Vraag en Antwoord(pdf)


resultaten clubkampioenschap

07-09-2014 - 10:37u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Je kan de resulaten van het clubkampioneschap vinden onder de menu Activiteiten - Clubkampioenschap


Facebook bericht smeets

07-06-2014 - 15:01u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Smeets tafeltennis (Tol ttc) houdt per direct op te bestaan. Wij muteren met de hele zoot naar Sevos ttc .... Met dank aan Benoit die van alle ploegen die ons gevraagd hadden met grote onderscheiding het hardste gezaagd heeft — enthousiast.


welke bal komend seizoen?

08-04-2014 - 19:59u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

De Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) staat vanaf 1 juli eerstkomend het gebruik van de celluloid bal niet meer toe
op internationale evenementen. De celluloid bal wordt dan vervangen door een plastieken bal.
Omwille van die beslissing lag de productie van de celluloid bal de voorbije maanden zelfs even stil, maar die productie is
nu toch weer opgestart. Een plastieken bal
is overigens amper op de markt te vinden.
Grote vraag is nu wat in België zal gebeuren.
De Nationale Raad van de Belgische Tafeltennisbond besliste
op 22 februari dat vanaf komend seizoen de plastieken bal
verplicht moet worden gebruikt in de Superdivisie en raadt het gebruik ervan nadrukkelijk aan in de nationale interclub.
De Landelijke Raad van Bestuur van de Vlaamse Tafelt
ennisliga heeft een gelijkaardig standpunt ingenomen voor wat
betreft de landelijke interclub en laat de clubs in de provinciale interclub vrij.
In de provincie Antwerpen zal daarom komend seizoen me
t de twee ballen kunnen worden gespeeld. Clubs die nog een
(grote) stock aan celluloid ballen hebben, kunnen die dan
opgebruiken en nadien overschak
elen op de plastieken bal.
Uiteraard staat het de clubs ook vrij meteen met de plastieken bal in competitie uit te komen.
Toch nog een belangrijk weetje tot slot: volgens de grote merken en leveranciers kost de plastieken bal pakweg twee keer
zo duur als de celluloid bal.


clubkampioenschap veteranen

06-04-2014 - 14:18u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Op woensdag 2 april waren er 16 kandidaten om Luc De Wilde op te volgen als clubkampioen.

Er werd gespeeld in 4 poules, waarvan de beste twee doorgingen naar de kwartfinales met rechtstreekse uitschakeling.

Met de bedoeling om de competitie iets spannender te maken, werd er gewerkt met een experimenteel voorgiftsysteem: een punt voorgift per klassement, een extra punt per klassementletter verschil, en uiteindelijk nog één extra punt. Hierdoor was het grootste verschil een voorgift van 13 punten (D0-NG).

Dit leverde in de poules al meteen verrassing op.

In poule 1 kon Dirk Roels zich samen met reekshoofd Luc plaatsen ten nadele van Patrick Reyntiens.

In poule 2 werd Reginald groepswinnaar, en kon Frank Adriaensen zich plaatsen met overwinningen op Marc Van Boxelaer en Guy.

In Poule 3 konden Benoit en Marcel zich plaatsen, maar Marcel slaagde er toch in om reekshoofd Benoit te verslaan.

De vierde poule was de spannendste, met 3 spelers met twee overwinningen ging de overwinning naar de laagst gerangschikte, Richard. Ook Jacques had en positief setsaldo waardoor hij samen met Richard reekshoofd Marc Van Nieuwenhove en tweede geplaatste Ivo een hak kon zetten.

In de kwartfinales won Luc van Frank, Jacques tegen Marcel, Dirk tegen Richard (met tweemaal 22/20), en Benoit tegen Reginald.

In de halve finale werden er twee belles gespeeld: Luc won tegen Jacques en Benoit tegen Dirk.

De finale was een waardige afsluiter. Benoit won de eerste set maar Luc vocht terug en haalde de tweede binnen. De derde set ging nipt maar verdiend naar Benoit met 21/19, waarmee Benoit nog eens een mooie prijs won.

Proficiat!

Voor de liefhebbers van statistieken:
- Er werden 2637 puntjes gescoord (inclusief voorgift)
- Er werden 73 sets betwist op 31 wedstrijden
- Luc won de meeste sets (11), Benoit slechts 10, maar het is de laatste die telt...
- Marcel verloor de minste sets (2), maar die 2 sets waren voldoende om hem uit te schakelen in de kwartfinale


celluloid ballen naar plastiek

23-02-2014 - 13:01u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Toch ook al voor jullie graag meedelen wat de raad van bestuur van de KBTTB op 27 jan 2014 besliste ivm.
het gebruik van de plastieken bal, zoals de ITTF die wil invoeren vanaf 1 juli eerstkomend.
Volgend seizoen, en dus vanaf 1 juli, zullen de plastieken én celluloïden bal zijn toegelaten.
De raad van bestuur van de KBTTB maakt in zijn vergadering van januari 2015 een stand van zaken op en
neemt dan eventueel een nieuwe/andere beslissing.
Ter info: de stock van de oranje celluloïden ballen lijkt zeer te slinken, ook al omdat die ballen blijklbaar niet
langer worden geproduceerd, maar de productie van de plastieken bal is nog niet écht opgestart.
Bovendien wordt door leveranciers gemeld dat de plastieken bal drie tot vier keer duurder zal zijn dan de
huidige celluloïden bal! De plastieken trainingsballen zouden net zoveel als de competitieballetjes van nu
kosten.
Wordt zeker vervolgd


provinciale kampioenschappen

06-01-2014 - 19:10u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

3 Sevossers mochten de kleuren van Sevos verdedigen op het Provinciaal Kampioenschap op zondag 5/1/14.

Bij de Dubbel Gemengd reeks D, hebben Luc DW en Veerle goud veroverd.

De Dubbels Heren D waren een tikje zwaarder en Patrick en Luc DW werden uitgeschakeld in de kwartfinale, maar toch een goede prestatie !!!

In de Heren E had Patrick een zware poule en is niet verder geraakt.

Luc DW werd in de kwartfinale Heren D uitgeschakeld met twee kantballen op 10-10 in de vierde set.

Veerle was blijkbaar in topform en werd verrassend 1e in haar poule van de Dames D, waardoor ze rechtstreeks geplaatst was voor de halve finale. Ze won deze overtuigend met 3-0. De finale werd een thriller, Veerle verloor helaas met 12-10 in de belle. Maar toch zilver voor Sevos !!!

Tevreden mochten we met 2 podiumplaatsen naar huis en een selectie voor de Nationale Kampioenschappen.


Mooie resultaten op prov kamp veteranen

15-12-2013 - 20:51u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Vandaag waren er 5 Sevossers vertegenwoordigd op het Prov. Veteranen Kampioenschap: Marc Van Boxelaer, Jacques Smolders, Patrick Reyntiens, Luc De Wilde en Veerle Debroyer.
We konden 6 medailles in de wacht slepen:
- Zilver voor Marc en Jacques in de Dubbel Heren 60+
- Zilver voor Luc en Guido Mertens Dubbel Heren 50+
- Brons voor Patrick en Ludo Timmermans in de Dubbel Heren 50+
- Brons voor Veerle en Johan Tielemans in Dubbel Gemengd 40+
- Zilver voor Veerle en Karin Dubbel Dames 40+
- Brons voor Veerle Dames 40+
- Brons voor Jacques Heren 60+

Proficiat aan alle spelers !!!


resultaten voetrally

23-10-2013 - 20:53u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Aantal inschrijvingen : 13 (waarvan 3 niet SEVOS-leden)
Slechts 6 ingeleverde formulieren en de winnaar is :
DIRK ROELS

2de plaats : Herman Franssens
3de plaats : Gitta Mertens
4de plaats : Van Kamp
5de plaats : Marcel Rosiers
6de plaats : Deynkens


Best of five

07-09-2013 - 13:22u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Twee spelers van Sevos mochten onze kleuren verdedigen op de Best of Five.
Marcel is eerste geworden in 6e afdeling!!!
1.Rosiers Marcel (Sevos)
2.Gruwez Thijs (Atlas Copco)
3.De Ridder Hans (Immo Mortsel)
4.Simons Patrick ( Atlas Copco)
5.Sielens Peter ( Immo Mortsel)

Marc Van Boxelaer werd derde in 5de afdeling
1.Smeets Paul (Tol)
2.De Groof Joeri (Sokah)
3.Van Boxelaer Marc (Sevos)
4.Huysmans Ludo (Sodipa)
5.Rottiers Serge (Kosova)

Proficiat mannen !!!


Celluloid bal wordt vervangen

11-08-2013 - 05:54u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Met ingang van 1 juli 2014 heeft de Internationale tafeltennisbond (ITTF) bepaald dat alle door die bond georganiseerde toernooien met een nieuw soort bal gespeeld moeten gaan worden. De celluloid bal gaat verdwijnen en daarvoor in de plaats komt een bal van plastic...

Directe aanleiding voor deze stap is het produktieproces van de celluloidballen (ontploffingsgevaar) en de stoffen die gebruikt worden. De produktie wordt gaandeweg in steeds meer landen verboden.

De ballen die tot nu toe getest zijn door enkele (top-)spelers hebben toch wel andere eigenschappen als de 'oude' ballen.
Vladimir Samsonov zegt: 'Ze zijn iets langzamer in rotatie en stuiten hoger op.' Hierdoor zullen waarschijnlijk de rallys wat langer worden?
Samsonov weer: 'Ze zijn niet slechter, alleen anders'.
Het geluid schijnt wel heel anders te zijn. Het klinkt alsof het kapotte celluloidballen zijn...tsja.
De tot nu toe getestte ballen zijn iets groter dan de huidige, 40,6 mm tegenover de huidige 40 mm.
links youtube: Film 1 - Film 2 - Film 3


finale beker e-reeks

05-06-2013 - 18:07u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Sevos 3: Benoit O. & Jacques S. tegen Dam2: Ronny .S. & Wesley.G.


Zoals verwacht was de opdracht zwaar: de tegenstanders van "Den Dam" waren erg sterk:
Jacques verliest de eerste match tegen Ronny S. – een slechte eerste set door de zenuwen (!) en verliest ook nipt de tweede set op twee punten! 1-0 voor Dam.

Tweede match : Benoit speelt eigenlijk de beslissende match tegen Wesley G. en heeft de eerste set ook last van zenuwen: was het de druk van een mogelijk verlies tegen een tegenstander die hij eerder in geen enkele partij heeft kunnen verslaan of was het de massale opkomst van familie, vrienden en supporters voor de E-finale. Hij verliest de set en herpakt zich dan snel: hij speelt een zeer sterke tweede set maar verliest desalniettemin! Wesley excuseert zich voor het 10-tal netjes en kantjes maar daar kan niemand wat aan doen. Stand 2-0 voor Dam.

De Sevossers waren eigenlijk uit hun lood geslagen nog voor de wedstrijden begonnen toen ze - tegen de verwachting in - zagen dat niet Wesley maar Ronny als eerste man stond opgesteld waardoor het psychologische voordeel verloren ging van het verwachte patroon van de avond.

Het opgezette plan was dat Benoit hoopte zijn 1ste match tegen Ronny te winnen, dat Jacques daarna gerust mocht verliezen want daarna zou den “dubbel” volgen waarin ze in het verleden amper 1x onderuit gingen. Hierdoor zou de druk bij Dam liggen en zouden ze meer kans voor de eindzege hebben. Tot zover de theorie...

In het dubbelspel verliezen ze - alweer nipt - de eerste set ; de tweede set werd ook nipt afgesloten, ditmaal in het voordeel van Sevos na een triller met vele ups en downs (nu zonder de zenuwen). Uiteindelijk mocht Sevos dan toch nog de zege binnenhalen in de derde set - ook alweer een zeer bevochten set! Het publiek ging uit de bol. Het werd (gelukkig) terug een beetje spannend. Stand 2 - 1 voor Dam.

En dan krijgt Jacques de opdracht te winnen of het is afgelopen: Wesly was echter zo sterk dat de eerste set snel over and out was: zijn aanvallen waren haast niet te stoppen; de tweede set verliep anders: Jacques verdedigde wat hij kon en ging ook zelf in de aanval - niks kon baten want ook de tweede set ging naar de tegenstander!

Stand: 3-1 voor DAM die hiermee de Beker al binnen had!

Benoit speelde de laatste wedstrijd tegen Ronny S. : een titanenstrijd en Benoit won - alweer na een triller van formaat de match waarin hij een 15-20 achterstand omboog naar 22-20 winst! Dus 3 - 2 voor Dam!

Het was de tweede keer dat dit Sevos-duo in Borsbeek de kleuren van de club verdedigde in de E-finale. Na de 5-0 in 2011 tegen Centrum Deurne, verloren ze dit jaar eervoller.

Proficiat aan Dam die terecht de winnaars werden van deze Beker!

Achteraf beschouwd was het doel bereikt: de finale spelen (tegen Dam) en dat deden ze! Een zilveren beker is het resultaat van een paar weken wedstrijd!Volgend jaar proberen ze opnieuw!Jacques Smolders en Benoit Ophoff


Sevos 3 gaat naar finale in de e-reeks

21-05-2013 - 01:59u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Het was een spannende avond op Pinkstermaandag toen Sevos 4 (Marcel R. & Ivo G.) het mocht en moest opnemen tegen Sevos 3 (Benoit O. & Jacques S.). Wat ook de uitslag was, het stond vast dat Sevos zou winnen en naar de finale gaan, een zeldzaamheid in de jongste geschiedenis van de club, aldus Olaf, de secretaris. Maar wie zou het halen?
Marcel R. zette de toon en vervulde zijn taak als kapitein en won redelijk gemakkelijk in 2 sets zijn eerste match tegen Jacques S. Benoit O. kwam wat aarzelend aan tafel tegen Ivo G. tegen wie het altijd driesetters waren geweest in het verleden. Blijkbaar zat het zijeffect van Ivo wat minder mee dan gewoonlijk want ook in 2 sets was deze match afgehaspeld in het voordeel van Benoit, tussenuitslag 1-1.
Zoals reeds eerder gemeld was het dubbelspel voor Sevos 4 absoluut geen zekerheid - quasi nooit gewonnen. Toch waren ze in de halve finale geraakt wat op zich al een exploot is want iedereen zal het beamen dat het dubbelspel dikwijls beslissend is in deze Bekercompetitie. Zouden ze het deze keer wel halen ? Over de eerste set zullen we beter zwijgen (21/05) in het voordeel van Sevos 3, de buit was binnen handbereik, dachten ze daar. De 2de set daarentegen was andere koek: voorsprong van 20/15 voor Marcel en Ivo . De 3de set zou het moeten uitmaken. Dat was echter buiten de verbetenheid gerekend van de tegenpartij die al eerder in zo'n moeilijke situatie had moeten terugvechten om het tij te keren. En waarlijk, zo geschiedde, ze kwamen terug tot 20/20. Nu nog afwerken. Pas na 3 setballen in hun voordeel viel het doek met 24/22 voor Sevos 3.
Jacques mocht nu voor het eerst sinds het begin van de Bekercompetitie het pleit beslechten. Zou hij de druk aankunnen? De 1ste set was eigenlijk rampzalig. Ivo bracht heel veel hoge ballen terug die dikwijls achteraf over de tafel geblokt werden. Gelukkig veranderde Jacques van tactiek door beheerst de ballen terug te brengen waardoor de situatie omdraaide. Winst met 22/20. In de belangrijke 3de set bleef Ivo echter dezelfde ballen spelen. Daar maakte Jacques dankbaar gebruik van. Hij kon dan ook de 3de set binnenhalen en daarmee ook de geruststellende zekerheid van de finaleplaats.
Hoewel niet strikt noodzakelijk werd de 5de match toch met de nodige verbetenheid gespeeld. Benoit moest al snel een achterstand van 2/8 goedmaken maar holde eigenlijk constant achter de feiten aan. Marcel won dan ook de 1ste set. Ook in de 2de set moest Benoit zich hoewel nipt met 19/21 gewonnen geven. Marcel was dus de verdiende winnaar, balsem op de wonde. Niet onbelangrijk feit, beide spelers hebben in heel de Bekercompetitie slechts 1 match prijsgegeven. Samen hadden ze zeker een supersterk team kunnen zijn ..
Proficiat alleszins aan Sevos 4, die onmiddellijk getekend zou hebben vóór de competitie als men hen had verzekerd dat ze de halve finale zouden halen. Met deze overwinning kwam ook de voorspelling van Benoit's droomscenario uit dat zij het tegen Dam, de gedoodverfde favoriet, zouden mogen opnemen in de finale. Vrijdag 31 mei worden alle finales gespeeld in Borsbeek. Aanvang van de matchen om 20.30u. Alle Sevossers en sympathisanten zijn van harte uitgenodigd om te supporteren voor onze rood-witte Sevoskleuren. Sevos vertrekt in een moeilijke underdogpositie maar zal zijn huid duur verkopen, dat beloven ze althans!
Bedankt aan de supporters van maandag.
Sportieve groeten
Benoit Ophoff


sevos 3 - sevos 4 in halve finale

14-05-2013 - 18:00u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Maandag 13/05 heeft Sevos gedaan wat moest gedaan worden in de E-klasse, nl. tweemaal winnen.

Sevos 4 (Marcel R. en Ivo G.) waren niet fantastisch begonnen tegen Mortsel en verloren - traditiegetrouw zoals al hun vorige partijen - weer hun dubbelspel waardoor ze 1-2 achterstonden. Ze moesten dus beiden winnen om door te stoten.
Ivo deed wat van hem verwacht was waardoor Marcel niet mocht onderdoen. Zo geschiedde het. Einduitslag 3-2.
Sevos 4 gaat dus door naar 1/2 finale! Proficiat!

Sevos 3 (Jacques S. en Benoit O.) droomden al van een halve finale bij het zien van de klassementen van hun tegenstrevers, E2 en E6 (Valaarhof), die echter niet zonder reden in kwartfinale beland waren. Dat zouden ze snel aan den lijve ondervinden.
Hoewel Jacques goed begonnen was in de 1ste set en 15-20 voorstond, moest hij spijtig genoeg zijn meerdere erkennen en de set toch uit handen geven, later ook de match.
Benoit won zijn eerste match, toegegeven met meer moeite dan verwacht.
Gelukkig kon het dubbelspel de balans naar hen doen overhellen. Jacques kon het ook nu niet waarmaken en heeft 4 setten met 20-22 moeten prijsgeven deze avond. Dus eervol verloren. Winst of verlies lag dus op Benoit's schouders. In een spannende match kon hij ondanks 3 slechte opslagen in de 8 laatste punten (!) toch de overhand nemen en behouden waardoor ook Sevos 3 verdiend een ticket naar halve finale in de wacht sleepte met het kleinste verschil (3-2).

De loting besliste eerder dat de 2 winnaars het tegen elkaar zouden mogen/moeten opnemen.
Volgende maandag 20 mei (Pinkstermaandag) wordt de 1ste halve finale gespeeld op Sevos met 2 Sevosploegen!
Wie wil komen supporteren is meer dan welkom. Hoe dan ook, Sevos gaat met de winaar naar de finale die gespeeld wordt op vrijdag 31 mei in Borsbeek. Vooral daar zal alle steun nodig zijn ..

Benoit Ophoff


14e kampioenschap van merksem voorronde

01-05-2013 - 15:17u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Merksem, maandag 22 april 2013 - Een dikke 30 geklasseerden (D0 - E6) waren ingeschreven, verdeeld over 5 poules van 5-6 man waarvan de 3 besten naar de 2de ronde mochten doorgaan. Jacques Smolders en Marc Van Boxelaer zetten mooie prestaties neer maar zaten in (te) sterke poules en overleefden de 1ste ronde spijtig genoeg niet. Voor Benoit Ophoff verliep de avond verrassend vlot. Om 01.00u begon hij aan de laatste en beslissende match voor de poulewinst. Hij werd 2de en miste met 19-21 in de 3de set de eerste plaats tegen een D2.

Een week later op maandag 29/04 volgde de 2de ronde. 3 poules van 5 waarvan slechts de twee eersten overgingen naar de finale ronde. Benoit stond als 3de sterkste in de poule met John Hanlon D0 die het tornooi vorig jaar al had gewonnen en Wim Horemans D4 de organisator. Om door te gaan moest hij dus sowieso 2de eindigen.
Het begon verschrikkelijk slecht met een verlies tegen de zwakste (5de) en hij had de moed bijna opgegeven tot de 5de verloor van de 2de en de 2de verloor van de 4de waardoor de 5 strijdenden voor de felbegeerde 2de plaats terug in de running waren met 1 gewonnen en 1 verloren match. Toen Benoit daarna van de D4 won, volstond het dat hij zijn laatste match zou winnen en dat Hanlon zijn favorietenrol waarmaakte door al zijn wedstrijden te winnen. Dit gebeurde waardoor een gelukkige Benoit in extremis dus toch naar de eindronde mocht.


14e kampioenschap van merksem finale

01-05-2013 - 15:16u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Nog niet volledig gerecupereerd moesten de finalisten de volgende dag reeds (30/04) hun 5 laatste matchen betwisten voor de beker van Merksem.
Het begon met het vervelend en stresserend feit dat Benoit zijn palet thuis vergeten was (wegens sportdag op school) waardoor hij eerst terug naar huis moest om zijn wapen te gaan halen, niet (voldoende) heeft kunnen inspelen en 3 matchen achtereen moest spelen.
Het waren stuk voor stuk goede, superspannende en uitputtende matchen. Spijtig genoeg heeft hij telkens net het onderspit moeten delven maar nooit werd hij weggespeeld. Tegen John Hanlon, die zijn titel verdedigde en uiteindelijk verlengde, heeft onze Sevos-man een achterstand van 14-16 dankzij zijn opslag omgebogen naar een 19-16. Toch heeft hij zijn set niet kunnen verzilveren en zijn voorsprong uit handen moeten geven tegen zijn te sterke tegenstrever die slechts 2 à 3 sets heeft prijsgegeven gedurende heel het tornooi. Tijdens de laatste match (de 3de materiaalspeler van de selectie!) heeft Benoit in de 3de set toch de eer kunnen redden met een overwinning.

Hierdoor werd de ranking volledig gerespecteerd door de klassementen : D0-D2-D4-D6-E0-E2. Dit bewijst eens te meer dat de handicap van 1 punt per klassement net niet voldoende is wanneer iedereen speelt op het niveau van zijn klassement en dat de beste uiteindelijk wint.

Het is een supertoffe formule en we moedigen andere Sevossers om mee te doen de volgende edities, telkens kort na Pasen. Ter info : Sevos was aanwezig met slechts 3 spelers, terwijl TTC Bart Merksem vertegenwoordigd was met maar liefst 14 man!

Bedankt aan de organisatoren en zeker tot volgend jaar.
Benoit Ophoff


dubbelkampioenschappen

23-04-2013 - 11:00u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

We wijzigen de formule van de dubbelkampioenschappen als volgt:

  • iedereen schrijft individueel in

  • er worden 2 groepen gemaakt op basis van klassement

  • op woensdag worden de dubbels geloot

  • de voorgift wordt bepaald door het optellen van de waarden van de dubbels

laddercompetitie

15-04-2013 - 14:34u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

Hoi allen,
De laddercompetitie is upgedate, je kan de info vinden onder activiteiten.
Deze zal nog duren tot half september, dus vergeet mekaar niet aan te spreken voor een ladderke te spelen.

groetjes
Veerle


verbondskampioenschappen

10-04-2013 - 15:31u bron: Veerle Debroyer (veerle.debroyer@skynet.be)

De verbondskampioenschappen zijn weer voorbij. De volledige uitslag vind je op de pagina verbondskampioenschappen onder activiteiten.
Wel willen we al een dikke proficiat wensen aan Benoit die toch twee keer finale mocht spelen en 2 keer op de tweede plaats mocht staan bij de reeks E en de lagere Veteranen.  Clubinformatie
Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om bij ons te komen spelen.
Twijfel dan niet om één van onze verantwoordelijken te contacteren

Info Sevos

  Links

VTTL competitie
KAVVV competitie

KAVVV Veteranencompetitie

SEVOS Familie-BBQ

SEVOS Clubfeest